Drömmen om ett barn

Vet inte om jag är helt lost men jag har missat en serie på TV3 som sändes hösten 2011 som heter Drömmen om ett barn. Kanske alla i den här svängen redan sett den?
Jag vet att samma höst sände SVT ett program som hette Barn till varje pris som jah såg. Då var jag inte så inne i att få barn.
Men nu sitter den här serien på TV3 som ett schmäck. Jag kollar och grinar och känner med de i serien. Fint att se och att media uppmärksammar. (Ja eller uppmärksammade, det här är ju fyra år sedan!)

Livet är rätt okej just nu. Jag har gått på semester. Försöker att inte tänka så mycket. Även om jag haft i bakhuvudet att om vi ska göra vårt landstingsfinansierade IVF-försök till hösten så kommer det ta mycket och lång tid. De är så sega på vår klinik, de kommer förmodligen vilja spola äggledarna och att det sen ska gå en månad, sen vill de säkert prova med insemination innan IVF-försök och sedan hela den långa ruljangsen med hormoner och massa VUL. Tror inte vi kommer hinna göra någon IVF och sätta in något embryo under hösten enligt våra erfarenheter.
Jag vet inte om jag kommer att orka med all väntan och att de skjuter upp hela tiden. Det tär så mycket att det nästan är bättre att låta bli. Samtidigt som ju tiden går och går.
Då skulle jag hellre fortsätta med inseminationer i Danmark, då vi kan göra en behandling per månad. Men vi ska ju ha råd också. Och ork till det. Och frågan också om det är mening med fler inseminationer.
To be continued...

Blir jag mamma?

Om kampen att bli gravida och få ett barn ur ett lesbiskt perspektiv

RSS 2.0